Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit mei, 2016 tonen

Let's try something different: een korte broek

Het fijne aan naaien is dat je langzamerhand je kleerkasten goed gevuld krijgt. Ons middelste aapje had al heel wat hemdjes en een paar polo's en ook al wat t-shirts. Wat wil je, de mama is fan van de patronen van zonen 09 en ja dan blijf je bezig... Maar ja korte broeken heeft hij eigenlijk nog niet voldoende. En nu we aan de potjestraining aan het werken zijn is dat toch wel handig zo een broekje meer.  Dus ja wat gaan we dan proberen te maken... een broekje.  In B-inspired by poppy zag ik een leuk broekje staan en dacht dat zou nog wel eens handig zijn. Maar omdat ik op de een of andere manier toch wat schrik had om er aan te beginnen heb ik het eerst in een restje tricot gemaakt om te zien of het me wel zou lukken. En nu moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik het resultaat wel een beetje geslaagd vind ;-)  Ik paste het patroon een beetje aan. Een zwarte buikband iets strakker als op het patroon en ik heb er geen touwtje ingedaan maar een gewone knoopsgatenelastiek.

De Simple dress: een simpel jurkje om meteen je dag goed te maken!

Ons oudste dochtertje had een opkikkertje nodig en dan stel je als naaiende mama maar wat graag voor om een jurkje te maken. Dus 's avonds ging onze oudste naar bed en ze vroeg nog even voor de zekerheid na of ze de dag daarop haar nieuwe kleedje aan mocht en vol overtuiging zei ik ja ;-) Maar goed wat ga je maken op een avond als je toch stiekem ook een beetje op tijd je bed in wil gaan om te slapen ;-) De simple dress  (Link vind je hier:  Simple dress ) is een ideaal patroon. Ik begon eerst het patroon te knippen en te plakken en daarna kon ik dus de stof gaan kiezen. Ik heb stiekem een heleboel stofjes maar meestal heb ik bij de stofjes wel al een patroontje in gedachten als ik ze koop. Maar gelukkig had ik nog een overschotje.  Ik maakte van deze stof al een T-shirt voor de papa en de kleine broer dus ik ging er vanuit dat ons madame er ook wel blij mee zou zijn ;-) En inderdaad het jurkje was meteen een schot in de roos. Dochter trok hem aan en mama zag dat

Mijn eigen logo

In het begin toen mijn man en ik elkaar leerde kennen ben ik bij hem ingetrokken. Om zijn huis wat meer een thuis te maken begon ik 's avonds ineens kussenslopen te naaien en sindsdien noemt mijn man mij dus soms wel Hutsepruts. Een paar maanden geleden had hij al eens geopperd van wordt het geen tijd dat je labeltjes in naait, ... Ik lachte het wat weg met de uitleg dat het toch geen nut had aangezien ik geen logo of zoiets had en dacht daarmee is de kous af!  Maar mijn ventje zou mijn ventje niet zijn als hij me niet verraste ;-) Jaja hij maakte een eigen logo! En blij dat ik ermee ben :-) Dus met veel trots stel ik jullie voor mijn eigen logo!