woensdag 22 maart 2017

The Sew-Challenge: een lente maaksel

For English scroll down

Deze week is het mijn beurt om met trots mijn creatie te tonen naar aanleiding van de sew-challenge. Vorige maand ben ik namelijk nog eens naar een blogmeet  georganiseer door Davina van de blog Woohoo by Davina geweest.
Het was een super leuke ervaring. Mensen leren kennen van blogs en daar gezellig mee babbelen.
Daar werd er ook gevraagd of we nog mee wilden doen aan de sew-challenge zoals vorige keer en ik twijfelde geen seconde en gaf me op.

Ik werd gekoppeld aan een heel getalenteerde dame, namelijk Isabel van de blog bel'Etoile. Deze dame naait niet alleen super mooie en creatieve kledingsstukken ze ontwerpt er ook nog eens. Ja, ik moet jullie niet vertellen dat ik het even warm kreeg.
Voor degene onder ons die het nog niet gezien hebben, ze heeft ook een nieuw prachtig patroon uit dat je hier kan kopen!

We mochten deze keer onze drie criteria in overleg afspreken en daar waren we het rap over eens. Het leek ons wel leuk iets te maken met dezelfde citeria. En deze zijn het geworden:
* Iets voor de lente
*van een Belgische ontwerpster
*met de stof van de stoffenruil van de blogmeet.

Ja, eigenlijk wilde ik een jurkje van Isabel haar hand naaien, maar ik vond de stof van de stoffenruil daar niet zo ideaal voor! Roze is de lievelingskleur van onze oudste maar een heel jurkje hierin vond ik te overweldigend. Dus ik gooide het over een andere boeg en naaide twee tulip-dresses van Kaatjes naaisels.
Ideaal want tulpjes komen in het begin van de lente en meteen een Belgische ontwerpster.
En het resultaat laat ik jullie nu vol trots zien!
Voor ons jongste patatje maakte ik maatje 80 en dat past perfect de oudste kreeg al een 116. En dan besef je ineens weer dat kleine meisjes groot worden :-)
Deze week kun je nog volgen bij deze andere blogsters die deze week aan de slag moesten : Cas&Nina , 128 ,Patat en Kroket , Made by Caro , Hutsepruts , Bel' Etoile , Carreaukes en Just Delphine . Alle andere deelnemers kan je hier terugvinden.This week it's my turn to show my creation i've made for the sew-challenge. Last month, I went to a blog meet organised by Davina of the blog Woohoo by Davina. It was a super fun experience. I met other bloggers and learned about their blogs. Davina also asked us if we wanted to participate in the  sew  Challenge like last time.


I was linked to a very talented lady, Isabel of the blog bel'Etoile.. This lady not only sews fantastic and creative pieces she designs also. Yes, I do not need to tell you that I got scared For those of us who have not seen it, she also has a new beautiful pattern that you can buy here!

We could choose this time our three criteria. We thought it would be fun to do something with the same citeria. 
* Something for spring 
* A Belgian designer 
* With the fabrics of the exchange of blogmeet.

And now I proudly present some more pictures :-)Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)zondag 19 maart 2017

Nog een Billie maar nu iets groter ;-)

De man des huizes had al eventjes niet nieuws meer gekregen. Ik zou niet willen dat hij zich verwaarloosd voelt dus ik besloot ook nog eens iets voor hem te maken.

  

Omdat het voor mannen moeilijk is stof te kiezen en omdat de twee andere stofjes van het stoffencircus echt wel een miskoop waren besloot ik deze keer manlief zelf mee te nemen naar het Stoffenhuis in Bree. Daar koos hij deze sweater stof uit. Hij wilde gewoon een simpele raglan trui en er mocht een grijs accentje opzitten maar niet te veel tralala.


Ik tekende een 52small net zoals zijn theo en die past als gegoten. Ideaal dus ;-)
Om toch het grijs van de boord te laten terugkomen naaide ik er een zakje op dat ik met twee gebroken witte stiksels.

Het naaien deed ik op het naaikamp in Zutendaal waar ik gisteren was. Het is hier thuis nogal een ziekenboeg geweest dus het was super me daar even te kunnen ontspannen. En zo tof dat iedereen elkaar en zo aanmoedigde, ik heb echt een ontzettend leuke bende mensen leren kennen!!! Echt waar allemaal stuk voor stuk bedankt!

Toen ik thuis kwam was de man zeer blij en vandaar dat ik het na het passen maar meteen omzoomde. Vandaag werd ik dus beloond met het mogen nemen van een fotoshoot van mijne prins ;-) in zijn witte trui :-D


Stof: het Stoffenhuis in Bree


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)vrijdag 17 maart 2017

Een nieuw patroon: De Polina dress


Een post in het Nederlands maar onderaan ook in het Engels, voor het eerst. Hoe dat komt, wel...
Een tijdje terug zag ik een super mooi patroontje verschijnen, en dan nog wel eentje met de vraag voor testers.  Coffee + Thread heeft een nieuw patroontje uit, de Polina dress.


Ik twijfelde geen seconde en gaf me op. 
Ik hoorde er niks meer van tot opeens een vraagje of ik wilde testen voor mijn 16 maanden oud dochtertje. Maar ze heeft de maat van een 1 jarige. 
Kei blij ging ik meteen aan de slag. Ik koos voor het gevoerde lijfje, cirkelrok en de ronde froezel (ik weet niet hoe je dat nu juist noemt in het Nederlands ;-) ) en de rechte strik.Er is een duidelijke handleiding bij die je stap voor stap helpen in het naaiproces. Omdat ik er meteen in wilde vliegen besloot ik een restje stof te nemen en te puzzelen zodat ik er alles uit kreeg.
En toen dochter de jurk aan deed was ze zelf meteen helemaal trots ze liep echt als een prinsesje te stralen.

Het patroon is in promotie tot maandag. U kunt het hier kopen. Bij de toetreding tot de facebookgroep krijg je een extra 10% korting code.

Bovendien kun je als je de rafflecopter in vult  helemaal onder aan ook nog kans maken op dit prachtige patroon, maar ook 2 yards van een prachtige Cotton and Steel-stof!


This post is also in English for the first time. Why, you ask me? ...Because Olga, the designer of the pattern behind Coffee+Thread patterns can read this also. She is a great designer who carred a lot for her testers and listened to evrything and everybody.

A while back I saw a really beautiful pattern, and a testing call. I didn't hesitate for a second and i filled out the form.


I didn't hear anything until suddenly a question if I wanted to test the dress for my 16 month old daughter who has the size of a 1 year old.
I was really happy and i started right away. The dress pattern comes with many options, for the ruffles (long or circular), the skirt (gathered or circular) and the ties (straight or flared). I made a lined dress with circular ruffles, a cirrcular skirt and straight ties.


There is a clear guide to help you step by step in the sewing process. Because I immediately wanted to start, I decided to take a piece of fabric and started puzzling so I got everything out of it.
And when daughter was wearing the dress she started acting like a little princess.


The pattern is on sale until monday. You can buy it here. When joining the Coffee and thread facebook group you get an extra 10% off code.

Wil je het patroon en een prachtig stofje van Cotton and Steel gewoon winnen, vul dan snel de rafflecopter in. Succes!


a Rafflecopter giveaway

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)

zaterdag 11 maart 2017

2x helemaal verliefd

Hier dragen de kindjes heel graag tricot. En voor de meisjes kies ik dan graag voor Sofilantjes. De nivalis vind ik super maar ook de litore en de hibernis.
En voor de zoon gaat er ook zeker een trui volgen van Sofilantjes, alleen moet ik het patroon nog plakken ;-)
Ik had voor mijn eigen al eens de otium gemaakt maar ik had de hele bundel toen aangekocht zodat ik ook de kindjes eens kon verwennen.
Nu dat het lente wordt, moeten er toch wat meer leuke longsleeves zijn voor de meisjes en natuurlijk maak ik ze dan liever zelf dan dat ik ze ga kopen.
Ik had vorig jaar ergens dit roze stofje gekocht bij stoffencoupons eerder voor een nivalis jurkje zoals dit maar manlief zag dat niet zitten. Veel te roze ;-)
Ok dan vond ik het dus ideaal hiervoor! Ik combineerde het met een witte strik en witte boorden en de kids zijn helemaal weg van het resultaat!
De truien zitten net zoals het volwassen exemplaar snel in elkaar en zien er super uit.
Ik ben helemaal verliefd op de strik op de rug.
Voor mijn kleinste spruitje naaide ik de 1 jaar en de oudste naaide ik de 6 jaar en ze zitten als gegoten! Ideaal, en ze wilde maar wat graag poseren met het mooie weer.
  Alleen samen op de foto waren ze niet echt van plan, ... maar het is toch gelukt alleen de smiley face viel wel wat weg ;-)Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)Ook de zoon komt nog eens aan de beurt

Onze zoon had er stiekem wel genoeg van de zussen die zo vaak iets nieuw kregen. En iedere dag als hij op stond keek hij eens rond of er toch maar iets voor hem gemaakt was. Helaas moest ik hem iedere keer ontgoochelen.

Hij dook dan zelf maar de stoffenkast in en koos een zebrastofje uit en legde dat zeer duidelijk neer op tafel voor hij ging slapen. "Ohja en mama ook voor mijn beste vriendje eh. Slaap lekker mama ik hou van je!"
Ok, dan weet je wat te doen.
Dus ik nam het billie patroon tekende de 110 met v-hals en koos ook voor een driehoekje er op en afwerking in zwarte tricot. En zo vlot als ik het hier neer schrijf, zo vlot zat het shirtje ook ineen.
Ik besloot ook een tweede te maken voor zijn beste vriendje. Dat kreeg ik nog net uit de stof geperst ;-)
Alleen daar moest ik wat foefelen want toen ik klaar was met de tweelingnaald wilde ik het shirtje 's morgens nog wat bijknippen zodat het er wat netter uitzag en toen knipte ik dus in het shirtje zelf. Ik kon nog net een boordje halen uit het restje stof en naaide er dat dan maar aan. En eigenlijk is dat even leuk. Ik liet de zoon kiezen en het andere ging naar zijn beste vriendjes.
In ruil daarvoor wilde hij graag model staan bij de foto's en daar doe je het toch voor bij de kindjes eh ;-)
  Patroon: Billie Zonen 09
Stof ooit eens gekocht op het stoffencircus
Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)woensdag 8 maart 2017

Een jurkje met gratis patroontje is nooit mis ;-)

Een tijdje terug mocht ik de mare sweater testen. Nu van de jurk kan je perfect een jurkje maken en toen manlief zei dat de dochter toch nog wat jurkjes nodig had besloot ik dan nu daar maar een jurkje van te maken.

Ik had nog een restje over van mijn stofje dat ik gebruikte voor mijn Gerda-jurk en ik besloot dan maar het patroon een beetje groter te nemen aangezien ons patatje nu voort maatje 80 draagt en de truitjes wat strakker en korter beginnen te worden.
Helaas had ik niet goed gemeten en valt het wat lang, maar ja het kind uit bed halen om te meten omdat je graag een kleedje wil maken is nu niet echt opvoedkundig in orde ;-) Ochja dan kan ze er even mee door.

Het naaien van het jurkje ging super vlot. Zo fijn dan is het echt helemaal ontspannend ;-) Omdat de tricot super rekbaar is liet ik de knoopjes ook achterwege!
En ja ondanks dat het wat aan de ruime kant is ben ik er wel kei blij mee en zij ook want het zit lekker gemakkelijk en het is viscosetricot dus lekker draagbaar als het dadelijk wat warmer wordt!


Patroon: Mare sweater van Spoetniksels

Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)zondag 5 maart 2017

Een tas testen ;-)

Een sporttas dat is iets wat hier veeeeeeel gebruikt wordt. De dochter zit op ballet en gaat twee keer per week zwemmen en dan is een mooie en fijne sporttas geen overbodige luxe.
Meestal nam ik zo een big shopper mee, maar ja echt elegant is dat niet te noemen. Het nadeel ook is dat de tas veel te groot is en dat dochterlief die eigenlijk niet fatsoenlijk zelf kan dragen.
Dus ja... toen Sabrina van De stoffengalerij een oproepje lanceerde om een sporttas te testen twijfelde ik geen seconde.
En ik was bij de gelukkige om de Ethan Bag te mogen testen. Ik koos een steviger stofje uit dat ik gekregen had op de tweede blogmeet van Davina van de stoffenmie en ik combineerde het met een restje stof dat ik nog had liggen en besloot er een fleurige versie van te maken.
Het voordeel van de tas is dat je perfect kan werken met een contraststofje maar je kan het ook simpel houden, kortom heel veel opties.
De tas is qua grootte ideaal en dochterlief kan hem zelf dragen!
Wat ik een fijn extraatje vind is dat er een zakje van voor is waar je dan het zwemkaartje in kan doen.
En je kan er nog meer op variƫren kijk zeker eens bij de rest ;-) tijdens de blogtour
Mamasasewing
Op dinsdag: Biebiezonder
Op woensdag: Molemieke
Op donderdag: Naadjes en draadjes
Op vrijdag: Flaflinko
Op zaterdag: Stokstaartje doet het zo
Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)vrijdag 3 maart 2017

Een mix-match jurkje naar eigen ontwerp

Mijn ultieme ontspanning na een dag werken is even achter mijn naaimachine kruipen. Even nergens anders aan denken, me even concentreren op het patroon of het naaien zelf. En dan gewoon even alles van me afzetten.

Voltijds werken en drie kindjes in huis hebben het is soms een hele organisatie dus ik kijk echt uit naar die avondjes ontspanning ;-)
Maar ja soms twijfel ik ook wel over hetgeen ik naai. Is het wel mooi genoeg, is het draagbaar, ... Want heel vaak hoorde ik van mensen: "Ja, mijn mama naaide vroeger ook en ik MOEST dat aan!" en dat is iets wat ik wil voorkomen bij mijn kindjes. Ik zou niet willen dat het naaisel van mama niet mooi genoeg is of er slordig of goedkoop uit ziet.

En ja veel zelfvertrouwen heb ik helaas ook niet en ik ben dan ook nog eens een pietje precies dus soms werkt elkaar dat allemaal wel een beetje tegen.
Nu als je denkt,"hey en toch blogt die?!"
Ja dat klopt en dat is voor mij iedere keer een beetje uit mijn comfortzone kruipen. Ik ben met bloggen begonnen op aanraden van een vriendin. Die zei dat het de ultieme manier was om voor jezelf een lijstje op te maken wat je gemaakt hebt en met wat en welk model enz. en gaandeweg begon ik het wel leuk te vinden zelf te schrijven, blogs te blijven lezen en zeker jullie commentaar te lezen.

Nu met het blogje van vandaag treed ik helemaal buiten mijn comfortzone. Ik heb namelijk zelf wat getekend, gehackt en gemixt.

Diegene die de blog al wat langer volgen zullen wel weten dat ik goed bevriend ben met deze getalenteerde dame. Zij had laatst het geweldige idee een hemd jurkje te tekenen.
Ik zag dat zelf ook wel zitten maar de dochter hier niet helemaal. Toen ik vroeg wat ze miste zei ze, ja mama ik wil graag iets prinsessenachtig en ohja heeeeeeeeel belangrijk ik wil zakjes. Euh...
Dus ik begon met de Theo van zonen 09 en tekende een 116 voor ons dametje. De theo blijft een van mijn favorieten ;-)
Ik besloot dat ik wat meer paspel wilde gebruiken om het zo wat prinsessenachtig te maken. Dus ik dacht na en piekerde en ik besloot de gerende rok te nemen van SDHZ die een paar cm van de stofvouw te leggen en dan die eraan te maken.
Terwijl ik aan het tekenen was dacht ik dat het wel leuk zou zijn als ik de paspel van in het voorpand door zou laten lopen in de zakjes dus ik tekende zakjes in de rok en ik begon het geheel af te meten en tekende de paspel door in het voorpand dat ik dus doorknipte.
Ik besloot ook dat ik iets speciaals met de mouwen wilde doen maar ja dat zou ik wel zien als de rest lukte.
Aangezien het een probeersel was durfde ik niet meteen mijn duurste stofje te gebruiken. Ik nam de gordijnstof van de Kwantum die ik nog had liggen van haar jas en toen als voering gebruikte. Ik nam een zwarte paspel (ja ik weet het daar ging prinsessenachtig) en dacht dat het wel klopte ;-)
Hoe verder ik raakte hoe blijer ik werd.  In de mouwen wilde ik de kleur laten terugkomen dus die voerde ik en ik tekende ze iets wijder naar het uiteinde toe zodat ik ze mooi kon omdraaien. Het is nog niet helemaal perfect maar kom.
En nu laat ik u met trots het jurkje zien. Laat me gerust weten wat jullie er van denken. Ik kan er maar van leren eh ;-)
De dochter is er in ieder geval wel blij mee ;-)


Heel veel groetjes en 
hopelijk tot een volgende keer :-)